To norske band til International Blues Challenge i Memphis

.

Fra 31. januar til 4. februar arrangeres verdens største showcase for bluesband i Memphis, USA for 33. gang. International Blues Challenge avholdes på klubber i og rundt Beale Street og samler hvert år 250 deltakerband fra hele verden. I år er to norske band med, fjorårets Union Bluesband, Tito Lausteen Quartet fra Bodø, og det mer etablerte bandet JT Lauritsen & The Buckshot Hunters.

Bandene som deltar i IBC blir påmeldt av og representerer medlemmer i organisasjonen Blues Foundation, som består av kommersielle og idealistiske firmaer og foreninger fra begge sider av Atlanteren. Tito Lausteen Quartet skal representere Norsk Bluesunion, mens JT Lauritsen & The Buckshot Hunters er Oslo Bluesklubbs representanter.
I tillegg til selve bandkonkurransen inneholder denne uka i Memphis en rekke andre arrangementer som jam sessions, workshops, paneldiskusjoner, auksjoner og tilbud til ungdom. Finalen i IBC finner sted på Orpheum Theater den 4. februar.

IBC er et utmerket sted å vise seg fram og å knytte kontakter i det internasjonale bluesmiljøet. Vinnerbandene har stor mulighet til å etablere en internasjonal karriere. Blant tidligere vinnere finner vi navn som Larry Garner, Diunna Greenleaf, Trampled Under Foot, JP Soars, Grady Champion, Selwyn Birchwood, Mr. Sipp og The Delgado Brothers.

De to norske deltakerbandene kan begge på hver sin måte se tilbake på et svært begivenhetsrikt år. Tito Lausteen Quartet har virkelig innfridd som Union Bluesband der de satte rekord i antall konserter for et unionsband med over 50 opptredener. De har fått strålende mottakelse overalt på sin turné rundt om i landet, og har utviklet seg stort musikalsk.
Jan Tore Lauritsen og hans Buckshot Hunters har også hatt et av sine mest aktive år etter at de gikk av med seieren i European Blues Challenge i Italia i 2015. Buckshot Hunters er et av de norske bluesbandene som turnerer mest både i inn-og utland, og hadde i 2016 også flere oppdrag som backingband for internasjonale storheter.

Vi ønsker de norske deltakerbandene lykke til i International Blues Challenge!

Tekst: Rune Endal
Foto: Roald Jungård