Sugaray stjal showet på høstens Colorcruise

.

Høstens bluescruise 20.-22. oktober med Color Line ble en ny fjær i hatten for arrangørene. Programmet var spekket med godbiter, og artistene leverte gode og underholdende konserter. Blant artistene var JW Jones og Sugaray Rayford (bildet).

Color Fantasy forlot Oslo torsdag ettermiddag i grått oktobervær, men kort tid etter var konsertene i sving, og ingen tenkte mer på været. Inne på båten var det fest, med stor stemning fra første stund.
Amerikanske Sugaray Rayford ble artisten alle pratet begeistret om denne gangen. Han opptrådte sammen med JT Lauritsen og hans Buckshot Hunters, og gjorde stort inntrykk på de fleste. Mannen er stor på alle måter. Med sine to meter på strømpelesten rager han over de fleste, og som artist har han en utstråling som rekker langt. Han har også en stor stemme, og synger både blues og soul med stor pondus. På scenen er han en publikumsfavoritt. Han byr uhemmet på seg selv og driver showet frem med stor energi. Han gir alt, og publikum elsker ham.

Robert ”Freightrain” Parker (bildet over) husker nok mange fra hans besøk her i Norge som medlem av bandet til salige Rock Bottom. Den høyreiste indianeren trakterte da, som nå, bassen med stødig hånd. En av de norske unge bluestalentene som Rock Bottom påtok seg opplæringen av, var Andreas Stamnes, også kjent som Little Andrew i blueskretser. Andreas dro som unggutt over til Florida for å lære av og å spille med Rock, og ble da god venn med Robert Parker. Siden har de holdt kontakten, og Andreas spilte denne gangen sammen med Roberts band. Robert har flyttet tilbake til hjembyen Buffalo i staten New York, og samlet et band med lokalt talent. I tillegg til den rutinerte tangentspilleren Greg Leech, har Robert med den dyktige 21 år gamle Grace Lougen på gitar og den energiske trommeslageren Damone A-Miracale Jackson i bandet, og de gjør et friskt og funky sett sammen med Andreas Stamnes.

JW Jones kommer fra Canada og er aktuell i disse dager med en ny plate, kalt High Temperatur. Høy temperatur ble det også under hans konserter. Det er en tight og svingende trio, som også er svært underholdende å se på. De gjør blant annet et lite sirkusnummer der de alle bytter instrumenter underveis i en låt. Artig!

I tillegg til amerikanere og nordmenn, var band fra flere europeiske land representert. Fra Italia kom Egidio Juke Ingala & The Jacknives, fra Spania stilte Victor Puertas & The Mellow Tones og fra Irland Gráinne Duffy Band.
Egidio Ingala turnerte for noen år siden Norge på kryss og tvers, og er kjent som en meget dyktig munnspiller. Han har fått med seg et ungt og dyktig band som skaper en korrekt ramme rundt sjefens munnspilltirader og vokal. Egidio er en energisk frontmann, og tar gjerne noen runder i lokalet for å sikre at publikum er med. Et hyggelig gjensyn!


Gráinne Duffy Band (bildet over) har besøkt Norge mange ganger og skaffet seg mange fans her.  Flere ble det nok etter denne helgen. Da de spilte i nattklubben fredag strømmet det på med folk som ville høre dette bandet. Bandet jobber med nytt material og ny plate, og noen av låtene fikk vi høre om bord. Det hørtes ut som vi har noe å glede oss til!
Victor Puertas blir omtalt som Barcelonas blueskonge, og den unge mannen er dyktig på munnspill. Sammen med bandet The Mellow Tones gjorde han to flotte konserter om bord. Vi har blitt bortskjemt med gode, spanske band de siste årene, og denne friske unge gjengen gjør overhode ikke skam på det gode ryktet spansk blues har opparbeidet seg.

Norske Blått Rom har akkurat sluppet sin andre plate. For undertegnede var det første gang jeg fikk høre dem live, og det ble en stor opplevelse! Herrene gjør sin egen, moderne vri på klassisk blues, og det var både spennende og nyskapende. Med dyp kunnskap til den klassiske Chicagobluesen i bunn, eksperimenteres det med å legge til mer moderne elementer. Det er groovy og medrivende. Riktig vellykket og fascinerende tøft.

I skipets pub var det jam på ettermiddagen. The Road Traveler styrte den, og det var stuvende fullt og god stemning hele tiden. Jammen er stadig et populært innslag på disse cruisene.

Konserten med Sugaray Rayford og Buckshot Hunters fredag ettermiddag i den store show-loungen utvidet seg etter hvert til en stor jam. Gjester kom og gikk, og en stund var det ikke mindre enn tre munnspillere på scenen, Richard Gjems, Egidio Ingala og Victor Puertas. Sugaray lærte å spille trommer i 6-7-års alderen, og tok en tørn bak trommene her. JW Jones var med på gitar og Greg Leech fra Robert Parkers band spilte tangenter. En strålende ettermiddag!

Neste vår et det atter klart for et nytt cruise. 20. april går båten lastet med artister som RJ Mischo feat. Elliot Sowell, Cadillac Kings, Adam Douglas, Micke Björklöf, BB Lyngs og Virginia Philblad & The Skybenders. Og trolig et fulltallig og trofast publikum, – det er mange som kommer igjen og igjen på disse turene.

Tekst og foto: Nina Hanssen